


BBQ Chunks Whisky – Pitmaster
€ 14,95
BBQ Chunks Whisky – Pitmaster
€ 14,95

Whisky rookhout – Medium/stevig
- Gemaakt van oude barrels (vaten)
- Medium/stevig aroma
- Perfect bij: Rund, varken en wild
Waarom Chunks?
Rookhout is er in verschillende soorten en maten, chunks zijn lekker groot en kunnen daarom erg lang blijven roken. Chunks kun je hierom heel goed kiezen voor een echte Low and Slow BBQ. Je legt de Whisky chunks op het randje van de vuurhaard. Zo kan het langzaam van binnen naar buiten oproken.
Hoe het werkt
Droge toepassing:
Door een droge Whisky chunk tussen de gloeiende kolen te leggen is er direct rookontwikkeling, dit is handig bij het grillen van bijvoorbeeld steak of vis. Doe voorzichtig met de hoeveelheid, de doel is om een subtiele rooksmaak toe te voegen. Je kunt de verschillende soorten ook mixen, een krachtige soort met een subtielere boomsoort.
Geweekte toepassing:
Het weken van de Whisky chunks doe je minimaal een half uurtje voor je grill sessie. Bij het gebruik van natte chunks zal je eerst stoom krijgen, daarna pas zal het gaan roken.