pitmaster-chunks-rode-wijn.jpg

BBQ Chunks Rode Wijn – Pitmaster

 14,95

In stock

BBQ Chunks Rode Wijn – Pitmaster

: Uitverkocht SKU: GBA0054

 14,95

Wij scoren 4.95 van 5 op basis van 459 reviews
Merk:

Rode Wijn rookhout – Stevig en Vol

  • Gemaakt van oude barrels (vaten), de kristallen van de binnenkant van de vaten zie je nog op de chunks
  • Stevig en vol aroma
  • Perfect bij: Rund, varken, vis, wild en groentes

Waarom Chunks?

Rookhout is er in verschillende soorten en maten, chunks zijn lekker groot en kunnen daarom erg lang blijven roken. Chunks kun je hierom heel goed kiezen voor een echte Low and Slow BBQ. Je legt de Rode wijn chunks op het randje van de vuurhaard. Zo kan het langzaam van binnen naar buiten oproken.

Hoe het werkt

Droge toepassing:
Door een droge Rode wijn chunk tussen de gloeiende kolen te leggen is er direct rookontwikkeling, dit is handig bij het grillen van bijvoorbeeld steak of vis. Doe voorzichtig met de hoeveelheid, de doel is om een subtiele rooksmaak toe te voegen. Je kunt de verschillende soorten ook mixen, een krachtige soort met een subtielere boomsoort.

Geweekte toepassing:
Het weken van de Rode wijn chunks doe je minimaal een half uurtje voor je grill sessie. Bij het gebruik van natte chunks zal je eerst stoom krijgen, daarna pas zal het gaan roken.