grill-fanatics-rooksnippers-whiskey-eiken
grill-fanatics-rooksnippers-whiskey-eiken

Rookhout Snippers Whisky/Eiken – Grill Fanatics

 6,95

In stock

Rookhout Snippers Whisky/Eiken – Grill Fanatics

: Op voorraad SKU: 1359

 6,95

Wij scoren 4.95 van 5 op basis van 459 reviews

Whisky / Eiken – Stevig en pittig

  • Geeft een mooie rookkleur
  • Medium, stevig tot pittig van smaak
  • Perfect bij: Varken, rund, wild, vis en lam

Waarom Snippers?

Rookhout is er in verschillende soorten en maten en de snippers zijn het meest gebruikt, je kunt door het formaat gemakkelijk doseren. Snippers zijn ideaal bij zowel Hot and Fast bereidingen als bij Low and Slow bereidingen.

Hoe het werkt

Droge toepassing:
Door een handje droge Whisky / Eiken snippers tussen de gloeiende kolen te gooien is er direct rookontwikkeling, dit is handig bij het grillen (Hot and Fast) van bijvoorbeeld steak of vis. Doe voorzichtig met de hoeveelheid, de doel is om een subtiele rooksmaak toe te voegen. Je kunt de verschillende soorten ook mixen, een krachtige soort met een subtielere boomsoort.

Geweekte toepassing:
Bij het gebruik van geweekte snippers zal je eerst stoom krijgen, daarna pas zal het gaan roken. Om deze reden is deze methode minder (niet) geschikt bij het snelle grill werk, maar wel perfect voor een Low and Slow sessie. Het weken van de Whisky / Eiken snippers doe je minimaal een half uurtje voor je grill sessie, daarna kun je ze in een rookbox doen of ze in aluminium folie wikkelen. Bij deze laatste optie is het belangrijk dat je wat gaatjes in het folie prikt zodat de rook langzaam kan ontsnappen.

Je legt de smokebox of alu wikkel op het randje van de vuurhaard in je kamado bbq, zo rookt het langzaam op en voorkom je dat het in 1 keer opbrandt.

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
B
Benjamin Bus (Helmond, NL)
Goed advies

Dank Bobby voor het goede advies over wat te gebruiken!