

Rookmot Olijf – Grill Fanatics
€ 8,95
Rookmot Olijf – Grill Fanatics
€ 8,95
Olijf / Olive – Mild en Aromatisch
- Typische fijne aroma
- Mild van smaak
- Perfect bij: Varken, rund, vis
Waarom Rookmot
Al het gezaagde hout wordt gebruikt, zelfs het zaagafval wordt opgevangen en gebruikt als rookmot. Rookmot laat zich het beste gebruiken bij het koud roken van diverse producten zoals vis, vlees, kaas, groenten en zelfs zout of andere kruiden.
Hoe het werkt
Koud roken:
Waar rook is is vuur, koud roken klinkt daarom wat vreemd. Koud roken wordt geadviseerd bij een temperatuur van 25 graden of lager. Vooral bij vis en vlees is een lagere temperatuur belangrijk omdat er dan minder snel bacteriën ontstaan waarvan je ziek kunt worden. Voor het koud roken raden we aan om het rookmot in een cold smoke generator te doen, dat is een handige tool in de vorm van een slakkenhuis waar het rookmot in enkele uren langzaam van buiten naar binnen oprookt.
Warm roken:
Rookmot kan ook worden gebruikt voor het warm roken van producten. Je strooit een laag rookmot over het brandende houtskool heen zodat de vlammen doven en het rookmot begint te smeulen.
Gerelateerde producten
Heel fijne rookmot wat een heerlijke smaak geeft.